Ja hoor … net wat later terug van je werk. Je hebt nog 20 minuten om met je hond te lopen en wil eigenlijk wel die ronde wandelen die je normaal pakt. Die van ruim 30 minuten. Dat wordt even flink doorstappen met je hond, dan red je het wel.

Herkenbaar?

Wandelen om samen ergens te komen, of wandelen om samen ergens te zijn?

Ik hoor dit soort situaties regelmatig langskomen tijdens een sessie en ja … zo heb ik ook wel eens samen met mijn honden gestaan.

Het gaat niet om de afstand die je samen loopt. (Al wordt dit wel heel vaak nog als advies gegeven in hondenland). Het gaat om de kwaliteit van de wandeling samen met je hond. Het belangrijkste is dat jij en je hond er samen plezier in hebben.

  • Kies voor een kortere route, zodat je samen lekker de tijd hebt en niet hoeft te haasten.
  • Wil je extra uitdaging toevoegen? Doe dan halverwege de wandeling een leuke activiteit samen met je hond. Een klein hersenwerkje, wat brokjes zoeken of een paar leuke opdrachtjes bij bijvoorbeeld die boomstam die je onderweg tegen komt.
  • Geef je hond de tijd om even lekker te snuffelen. Snuffelen is belangrijk voor je hond, omdat ze op die manier informatie ontvangen. Snuffelen zorgt voor ontspanning, verlaagt stress en honden worden er mentaal moe van. Wanneer je hond niet de tijd heeft om te snuffelen zorgt dit juist voor stress en frustratie.
  • Geniet van jullie tijd samen, in plaats van dat het een race tegen de klok wordt of misschien wel een touwtrekwedstrijd met de lijn.

💜 Janine

Persoonlijke begeleiding voor jou en je hond, vanuit plezier en verbinding

  • Gespecialiseerd in buitenlandse honden en herplaatsers
  • Hond en gezin
  • Begeleiding bij angst voor honden
  • Individuele uitlaatservice Deventer en Diepenveen

Loop je tegen problemen aan tijdens de wandeling met je hond. Is de wandeling voor jullie beide niet ontspannen. Kijk dan eens hier voor mijn aanbod: https://janine-honden.nl/een-probleempje/

Heb je net een nieuwe hond in huis uit het buitenland of een herplaats hond. Ook daar heb ik een heel leuk traject voor: https://janine-honden.nl/hondengedragscoaching/een-goede-start-met-je-adoptiehond/

Honden samen laten spelen