Whatsapp

Aanbevolen door dierenartsen

Over mij

Hallo, ik ben Janine en ik ben altijd al dol op honden geweest. Een paar jaar geleden heb ik de stap genomen om zelf een hond in huis te nemen. Na een tijdje gezocht en rondgekeken te hebben viel mijn oog op Bongo, een Amerikaanse Bulldog van ongeveer 5 jaar die in het asiel zat. Dan komt dat leuke moment dat je gaat kennismaken en eigenlijk gelijk weet … wij gaan samen naar huis.

Als enthousiaste, nieuwe hondenbezitter heb ik mij gelijk ingeschreven bij de hondenschool en daar zijn we samen aan de cursus begonnen. Daar hebben we van alles geleerd, maar het wandelen en uitvallen aan de lijn bleef toch wel een aandachtspuntje.  Maar ja, hoe ga je daar dan mee om?

Om de uitdaging nog wat groter te maken, kwam ik thuis te zitten om te herstellen van een auto-ongeluk. Daardoor hadden we wel weer heel veel tijd samen. Onze gezamenlijke kwaliteit was dan ook bankhangen. Voor mijzelf was Bongo de allerliefste hond die ik me maar kon wensen. Maar ondertussen werd het gedrag erger en zag Bongo visite liever gaan dan komen. Hij ging nog net niet door het raam wanneer er mensen voor het huis langs liepen en tja, wandelen deed ik op de rustigste momenten van de dag, zodat ik zo min mogelijk andere honden tegenkwam. Als bonus bleek Bongo ook nog eens geen goede gezondheid te hebben, wat ook invloed had op zijn gedrag. Dit kon zo niet langer en zodra mijn herstel het toe liet, ben ik op zoek gegaan naar hulp.

Zo kwamen we bij Eddy van Hond Weer In Balans terecht. Toch wel spannend, want hoe leg je dit allemaal uit? Zou Bongo het gedrag ook bij Eddy laten zien en nog belangrijker … hoe gaat hij dit dan oplossen? En dan komt dat moment waarop je denkt: ‘Had ik dit allemaal maar eerder geweten’.

Eddy liet me zien waar het gedrag van Bongo vandaan kwam, hoe ik zijn lichaamstaal kon leren lezen, wat hij eigenlijk aangaf met zijn ‘ongewenste gedrag’ en hoeveel invloed ik daarop kon hebben. Ik ging gelijk bezig met de tips en oefeningen en zag Bongo met de dag meer rust krijgen. Het wandelen ging steeds beter, mensen konden weer gewoon voor het huis langs lopen en visite kon weer gewoon binnenkomen.

Ondertussen merkte ik dat ik het gedrag van honden toch wel heel erg interessant vond. Ik ben me meer gaan verdiepen in de wereld van de hond en zo weer in contact gekomen met Eddy en zijn keurmerk. Ik ben een opleiding gaan volgen en ben ook bij Eddy in een coachingstraject gestapt. Hier heb ik ontzettend veel geleerd en. Ook ben ik als vrijwilliger bij een asiel met de honden gaan wandelen. Deze honden kwamen uit het buitenland. En zo kwam ik steeds dichter bij mijn doel. Ik werk ook in de kinderopvang en houd van werken met mensen. Mijn liefde voor honden in combinatie met het samenwerken met mensen is voor mij de ideale combinatie. Mooier kan eigenlijk niet.