Hersteltijd..

Herken je dat? Dat je iets teveel op een dag hebt gehad en daar even van moet bijkomen?

Ziek bent geweest en meer slaap nodig bent, of iets spannends hebt meegemaakt, dat extra energie kost?

Dat je lontje dan net even iets korter word en je misschien net wat anders reageert, dan dat je normaal zou doen, als je lekker in je vel zit?

Honden pootjes

Hoeveel hersteltijd geef jij je hond?

Na een:

  • Bezoekje aan de dierenarts
  • Een training samen
  • Een wandeling vol met verschillende prikkels
  • Een voor je hond spannende situatie
  • Een verhuizing
  • Als je hond net bij je is komen wonen

En zo zijn er nog wel meer situaties op te noemen. Regelmatig zie ik dat honden overprikkeld zijn. Ze hebben meerdere dingen achter elkaar meegemaakt en tussendoor niet voldoende rust gehad om te herstellen van datgene wat ze hebben meegemaakt. Die hersteltijd kan een paar uurtjes zijn, maar ook meerdere dagen of zelfs weken of maanden.

Hoe realistisch is het bijvoorbeeld om naar een training te gaan met je hond, terwijl hij de dag er voor nog heel erg ziek was. Ik hoor regelmatig … ‘Het is net of hij vanuit het niets zomaar uitvalt, blaft, gromt of hyper word. Herkenbaar? Kijk dan eens naar de prikkels die je hond heeft gehad en of hij wel voldoende rust heeft gehad om te herstellen.

Veel honden pakken zelf die rust niet en dan is het goed om te kijken naar wat jij je hond kunt bieden om wel die rust te krijgen. Soms zijn ze gewoon even wat extra hulp van ons nodig. Want net zoals ons lontje korter word, wanneer we even teveel op ons bordje hebben gehad. Werkt dat ook zo bij honden. Dan loopt het stress emmertje over en word de reactie heftiger. Dan hoeft het maar iets heel kleins te lijken, maar is dat op dat moment gewoon al even teveel.

💜 Janine

Persoonlijke begeleiding voor jou en je hond, vanuit plezier en verbinding

-> Gespecialiseerd in buitenlandse honden en herplaatsers

-> Hond en gezin

-> Begeleiding bij angst voor honden

-> Individuele uitlaatservice