Geen quick fix;
Geen one size fits all;

Wel veel liefde;
Wel veel begrip;
Wel veel inzicht en kennis;
Wel veel geduld;
Wel oplossingsgericht werken met zo min mogelijk stress voor hond en mens.

Praktische tips en adviezen op maat. Op maat voor jou en op maat voor jouw hond(en).

Janine is al betrokken bij het proces van onze Roemenen sinds Drago 6 weken bij ons is. Wat begon met een ‘hoe om te gaan met visite’-vraag eindigde in een allround consult vol praktische tips! Over het lezen van gedrag, over de interactie met andere honden en natuurlijk onze vraag over bezoek.

Met de tips van Janine zagen we Drago per keer stappen maken met bezoek. Drago is geen fan van vreemden en zal dat ook nooit worden. Dat hoeft van ons ook niet. Hij is lief naar ons en met goede begeleiding kan hij bezoek goed handelen. En als Janine komt? Dan is hij net zo enthousiast als wanneer één van ons thuis komt! Dat zegt genoeg toch?!

Buitenlandse hond uit Roemenië
Drago

En toen ineens werden we verliefd op Roemeen nummer 2, de mooie Mira. “Angstige hond” hoorde we. Maarja, dat was Drago toch ook in het begin? Euhm…. Mira was wel even ‘iets’ banger… Tuig? Paniek! Riem? Paniek! Haar ‘iets’ vragen? Onzekerheid en gehuil. We hebben daarom weer meerdere sessies met Janine gedaan en nog steeds.

“Laat haar maar.” Het tegenovergestelde van wat je denkt/hoopt was het advies. HUH? Maar zij MOET toch naar buiten? Nee! Zij MOET dat niet. Zij heeft rust nodig. Zij kan de extra prikkels nu niet aan. Nog meer geduld, nog minder prikkels, nog minder ‘vragen’ en zorgen dat haar stresslevel daalt. En juist door ‘niets’ te doen zagen we Mira groeien. Juist door ‘niets’ te doen bloeide zij op. Ondertussen vindt zij het heerlijk om trucjes te doen, om samen te trainen. Ondertussen kan zij – met voldoende tussenpauzes voor de rust – best wel wat prikkels aan.

Buitenlandse hond uit Roemenië
Mira in de tuin

Twee angstige honden en beide toch zo verschillend. Allebei waren ze wat anders nodig van ons.

Waar we Drago kunnen stimuleren met snackjes zonder dat hij zijn grenzen over gaat, kan dat met Mira niet. Zij is veel voergerichter en gaat daardoor voor snacks over haar grenzen heen.
Bij Drago werkt het heel goed om hem heel enthousiast te belonen als hij uit zichzelf iets doet dat hij toch wel spannend vindt. Je ziet dan zijn zelfvertrouwen groeien. Als je dat bij Mira doet, dan wordt ze meteen erg argwanend en loopt weg.
Drago vindt het soms lastig om zelf een situatie uit te lopen als hij spanning heeft. Mira doet dat uit zichzelf.

Wij zijn allemaal – mens én hond – erg blij met Janine!
Met haar inzicht, haar geduld, haar kennis en vooral… haar overvloed aan liefde voor alle honden!

Buitenlandse hond uit Roemenië
Mira. In deze collage kan je heel mooi de ontwikkeling zien die Mira heeft gemaakt in de loop van de tijd. Zien jullie ook het verschil in haar ogen?

Krijg jij nou binnenkort ook een buitenlandse hond of herplaatser in huis en wil je graag samen een goede start met je nieuwe adoptiehond maken? Kijk dan eens op deze pagina: https://janine-honden.nl/hondengedragscoaching/een-goede-start-met-je-adoptiehond/

Heb je al een tijdje een hond in huis en loop je toch tegen een aantal dingen aan, dan kan je ook bij me terecht: https://janine-honden.nl/een-probleempje/

💜 Janine

Persoonlijke begeleiding voor jou en je hond, vanuit plezier en verbinding

  • Gespecialiseerd in buitenlandse honden en herplaatsers
  • Hond en gezin
  • Begeleiding bij angst voor honden
  • Individuele uitlaatservice in Deventer en Diepenveen