Whatsapp

Aanbevolen door dierenartsen

RECENSIE

Omdat onze Jack Russel (Lobke) gespannen reageerde op onze kleinkinderen en ook al eens gehapt heeft hebben wij de hulp van Janine ingeroepen. Vooral omdat ik zelf heel gespannen was als de kleinkinderen er waren. De tips die ik kreeg zijn eigenlijk zo eenvoudig dat het soms stom lijkt dat ik er zelf niet op gekomen ben, en juist daarom heel goed werkbaar. Ik moest weer “baasje” worden, hond wijzen op haar plek, overzicht en vertrouwen uitstralen. Mijn hond  dacht dat hij het voor mij moest opknappen en nam eigenlijk mijn rol een beetje over.


Nu doen we als er kinderen maar ook andere visite komt eerst de hond op haar plaats leggen, als de mensen dan binnen komen mag zij op haar plek blijven totdat de visite zit. Soms heeft Lobke dan helemaal geen belang meer bij de visite en blijft ze lekker liggen. Maar ook nodig ik haar wel uit dat ze van haar plek mag komen om de visite te begroeten, juist uit de rust kan ze dit nu heel goed en rustig doen. Als de kleinkinderen komen gaat dit op dezelfde manier, vanuit rust begroet de hond de kinderen, voor de kinderen geld dat ze niet bij de slaapplek van de hond mogen komen, Lobke geeft hierin ook zelf haar grens goed aan. Lang verhaal kort, ik heb de touwtjes zelf in handen!!! Doe ik het goed dan doet de hond dit ook. 


Het is eigenlijk een spiegel die mij voor gehouden werd. Mijn eigen gedrag en onzekerheid maakte dat Lobke zich zo ging gedragen. Vanuit grenzen vrij zijn.