Whatsapp

Aanbevolen door dierenartsen

Hondengedragstherapie

Hondengedragstherapie Overijssel

Hondengedragstherapie Overijssel

Wanneer is het nodig om te beginnen met hondengedragstherapie?

Er zijn veel verschillende gedragsproblemen waar je tegenaan kunt lopen met jouw hond. Een aantal voorbeelden zijn:

● Opspringen tegen bezoek

● Niet luisteren

● Angst en/of stress bij bepaalde situaties

● Agressie naar andere honden of mensen

● Trekken/uitvallen aan de lijn

Bij dit soort gedragsproblemen kun je kiezen voor hondengedragstherapie.

Je kunt altijd vrijblijvend contact met mij opnemen om te bekijken wat we samen kunnen bereiken met hondengedragstherapie.

Telefonisch nemen we de situatie door en wanneer we er beide een goed gevoel bij hebben kunnen we een intakegesprek inplannen.

Tijdens het intakegesprek kijk en luister ik naar jouw verhaal en naar het gedrag van je hond.

Het is voor mij erg belangrijk om de oorzaak van gedrag te achterhalen. Door deze intake voorafgaand aan de hondengedragstherapie kan ik een voorstel doen voor een traject op maat. Dit traject is speciaal afgestemd op jou en jouw hond.

Wat kun je van mij als hondengedragsdeskundige verwachten:

– Intakegesprek: Samen gaan we kijken naar wat nodig is om weer samen in balans te komen. Wat is de oorzaak van het gedrag en wat kan je er aan  doen met hondengedragstherapie? We gaan tijdens de intake het probleemgedrag analyseren om te kijken hoe ernstig het probleem is

– Plan van aanpak: Aan het einde van het intakegesprek kom ik met een concreet plan van aanpak. Op maat gemaakt naar jullie situatie. Hierbij geef ik aan wat ik heb gezien, wat er zou kunnen veranderen. Daarnaast bekijken we hoeveel tijd/afspraken in de hondengedragstherapie gaat zitten..

– Open communicatie: Ik ben graag open en eerlijk, omdat ik geloof dat dat je verder brengt.

– Onbeperkt contact: Je kunt mij altijd op de hoogte houden van de situatie en hoe het gaat met oefenen/de vorderingen doorgeven. Je kunt mij altijd vragen stellen via whatsapp, of doormiddel van een telefoontje dan wel een mailtje. Gemiddeld hebben we wekelijks even contact tussen de praktijksessies door.

– Praktijksessies: Tijdens deze sessies oefeningen we letterlijk de situaties waar je tegenaan loopt. Tevens laat ik je zien welk gedrag jouw hond, waardoor vertoont, en welke invloed jij op dat gedrag kunt hebben. Ook leer ik jou hoe je situatie het beste aan kunt gaan/zelf de situatie onder controle kunt houden. Dit gaat stap voor stap in het tempo dat bij jou en jouw hond past.

– Meerdere lessen: Leren en veranderen gaat met vallen en opstaan. Ik werk dan ook met meerdere lessen tijdens een hondengedragstherapie-traject, omdat je dan echt iets bereikt. Ik geloof zelf niet in een snelle oplossing binnen een uur, maar ga voor het resultaat op lange termijn. Het zou zo mooi zijn, dat wanneer je met je vingers knipt, je gelijk resultaat hebt. Mijn mening is dat dit helaas niet zo werkt met hondengedragstherapie. Gedrag kun je veranderen met bewustwording, oefening, investering en samenwerking met jouw hond. Dat vanuit wederzijds vertrouwen, respect, rust, veiligheid, duidelijkheid, liefde en plezier.

– Traject op maat: De naam zegt het al. Voor honden of ze nu groot of klein zijn: in de basis zijn de behoeftes hetzelfde. Er is geen standaard oplossing voor iedere hond. Iedere baas en hond zijn immers verschillend. Er zijn veel verschillende soorten probleemgedrag waar je tegenaan kunt lopen. Daar zitten verschillende oorzaken achter. Voor mij altijd weer leuk om te kijken wat er speelt, wat de hond zelf aangeeft, wat de baas verteld en er dan een totaalplaatje van maken.

Met mijn kennis, ervaring, enthousiasme en jouw inzet komen we samen heel ver. Zo kunnen jullie middels hondengedragstherapie samen de toekomst vol vertrouwen ingaan. Wil je graag vrijblijvende informatie over hondengedragstherapie? Neem dan gerust even contact op.