Whatsapp

Aanbevolen door dierenartsen

Hondengedragsdeskundige

Hondengedragsdeskundige OverijsselAls hondengedragsdeskundige werk ik met name in Overijssel en Gelderland, maar mijn klanten bevinden zich inmiddels overal in Nederland.

Het lijkt soms zo eenvoudig, al die leuke en schattige honden die voorbij komen. Ze lijken goed te luisteren, netjes te kunnen wandelen en een schat voor iedereen die ze tegenkomen. Er zijn heel veel mensen die tegen probleemgedrag aanlopen bij hun hond. Hierin ben jij niet de enige!

Uit eigen ervaring weet ik als hondengedragsdeskundige hoe frustrerend dit kan zijn. Wanneer je er zelf niet uitkomt, is hulp zoeken bij een hondengedragsdeskundige een heel belangrijke stap. Hoe langer het probleemgedrag doorgaat, hoe moeilijker het wordt om het gedrag van de hond te veranderen. Je wilt natuurlijk liever niet dat je hond gedragsproblemen vertoont. Helemaal niet wanneer dit ten koste gaat van jou, jouw hond, jouw omgeving of die van andere mensen en dieren.

Geen standaard oplossing

Als hondengedragsdeskundige ga ik samen met jou en jouw hond aan de slag om het ongewenste gedrag van je hond om te buigen naar gewenst gedrag. Samen gaan we kijken naar de problemen waar je met je hond tegenaan loopt en naar de dingen die jouw hond aangeeft. Wat is de oorzaak van het ongewenste gedrag? Dat is het belangrijkste. Van daaruit gaan we kijken naar wat er gedaan kan worden om het probleemgedrag te veranderen. Ik werk als hondengedragsdeskundige met begeleiding op maat. Ik kijk als hondengedragsdeskundige naar wat jij en jouw hond nodig hebben. Iedereen is anders en uniek. Er is in mijn ogen geen standaardoplossing voor iedereen.

Het maakt niet uit of je hond nu oud of jong is, zwart of wit, groot of klein. Samen gaan wij bezig om je hond te leren wat er wel van hem verwacht wordt in bepaalde situaties. Zit er spanning en stress bij je hond? We gaan kijken naar wat wel haalbaar is voor je hond en hoe we dat op een positieve manier kunnen veranderen.

Daarnaast kijk ik als deskundige ook naar welke invloed je zelf op het gedrag van je hond kunt hebben. Ik vind het erg leuk om te laten zien wat het effect hiervan is en hoe jullie dit zo positief mogelijk kunnen inzetten. Vooral jullie te laten ervaren wat er gebeurt als jullie bewust bezig gaan met het probleemgedrag. Jouw hond krijgt meer duidelijkheid, daardoor rust. Ook het vertrouwen in elkaar is belangrijk om op te bouwen. Hierdoor kunnen gedragsproblemen afnemen en uiteindelijk verdwijnen.

Samen weer plezier hebben en bepaalde situaties ontspannen tegemoet kunnen gaan, want een hond is een maatje, een toevoeging in je leven en samen wil je een zo leuk mogelijke tijd hebben.

Wat kun je verwachten van mij?

Ik geef begeleiding op maat: Ik kijk naar wat jij en jouw hond nodig hebben.

Situatiegericht: We gaan samen in de praktijk aan de slag. Ik kan je als deskundige heel veel theorie vertellen, maar ik ben vooral van het doen. We gaan de situaties waar je tegenaan loopt oefenen zodat je voelt en ervaart wat je op zo’n moment het beste kan doen.

Inzicht: als hondengedragsdeskundige wil ik jou laten zien waar het gedrag van je hond vandaan komt. Ook wil ik laten zien wat jouw hond in bepaalde situaties aangeeft (honden communiceren door middel van lichaamstaal) en wat voor invloed jij daar op kunt hebben.

Opbouwen: Ik wil samen met jou werken aan een goede band met jouw hond. Stap voor stap, afgestemd op het ritme en de mogelijkheden van jou en jouw hond.

Als hondengedragsdeskundige aangesloten bij het HWIB Keurmerk

Ik heb mij aangesloten bij het HWIB keurmerk. Dit keurmerk waarborgt de kwaliteit van de hondengedragsdeskundigen en coaches. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat je ook daadwerkelijk verder wordt geholpen bij jouw hulpvraag. Hierbij kan ik ook een beroep doen op de ervaring en deskundigheid van mijn collegae hondengedragsdeskundigen die onder het keurmerk vallen. Een mooie toevoeging vind ik, want samen weet je meer dan alleen. Wil jij weten wat we samen kunnen bereiken?

Wanneer je niet aan de slag gaat met het gedrag van je hond, komt er ook geen verandering.

Iedere dag weer heb je de keuze: wil jij de samenwerking met je hond aangaan om gedrag te veranderen? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op om te kijken wat ik als hondengedragsdeskundige voor jouw kan betekenen.