Begeleiding bij angst voor honden

Voor kinderen en volwassenen

Help!

Een hond

En daar sta je dan, wat kan je, wat wil je, wat gaat er door je heen.

Angst voor honden komt nog heel veel voor, bij zowel volwassenen als kinderen.

En met zoveel honden in Nederland, kunnen dagelijkse dingen, zomaar opeens een uitdaging worden.

 

In mijn werk als hondengedragsdeskundige kreeg ik regelmatig vragen van zowel klanten, mensen die zelf angstig waren, of angstige mensen / kinderen in hun omgeving hadden.
Want hoe ga je daar dan mee om?
Een hele goede vraag ….. die mijzelf ook bezig hield.
Tijd om mezelf hier in te gaan verdiepen en de stap te nemen om de opleiding ‘Begeleiding bij angst voor honden’ te gaan volgen.

 

Angst voor honden kan er op heel veel verschillende manieren zijn.
Van bijvoorbeeld bang zijn voor bepaalde rassen, liever niet in de buurt van een hond komen … tot alleen al bij de gedachte van een hond (bijna) in paniek raken. Hier zit nog heel veel tussenin.
Ook kan de oorzaak van de angst heel uiteenlopend zijn. Soms zijn er bepaalde voorvallen geweest of is het er langzaamaan steeds meer ingeslopen.
En dan nog de vraag … hoe ga je om met iemand in je omgeving die bang is voor honden?

 

Stappen van inzicht

Met goede begeleiding is het heel goed mogelijk om de angst beheersbaar te maken. Ik werk volgens de methode ‘Stappen van InZicht’ en deze is voor alle leeftijden in te zetten.
InZicht krijgen in alle facetten die meespelen rondom de angst voor honden.
Wat voor effect heeft angst eigenlijk op je. En niet alleen op de angstige persoon zelf, maar ook op de omgeving, het gezin en / of familie.

Het doel van een traject wordt door de angstige persoon zelf bepaald en zal voor iedereen weer anders zijn. Samen worden de volgorde van de stappen bepaald en de angstige persoon is zelf leidend in het traject. Ik zal dus ook nooit zomaar onverwachts met een hond aan komen zetten of een angstige persoon verplichten om een hond te aaien bijvoorbeeld. Alle stappen gaan in overleg.

Bang voor honden en wil jij graag leren om je angst de baas te worden?
Dan help ik je daar graag bij.